Midzomernachtrun

By June 26, 2018blog

“Laten we eens iets leuks doen samen met het team. Laten we de Midzomernacht Run in Gent lopen!”.

Donderdag 31 mei werd dit al lachend tijdens de lunch geopperd. Vrijdag 1 juni begonnen de eerste collega’s al te trainen, de rest volgde op zaterdag. We hadden 3 weken de tijd om ons voor te bereiden. 3 weken!

Het  zou voor de dames “maar” de funrun van 5 km worden. De heren gingen voor 10 en 15 km, hoezo haantjesgedrag? Het feit dat de helft van ons ladies nog geen 500 meter kon lopen zonder in een kramp te schieten, was maar een detail.

Zo gezegd, zo gedaan. De dag naderde met rasse schreden, loopschoenen werden gekocht, apps gedownload en hartslagmeters bovengehaald. Tijdens de lunch werd er zwaar gediscussieerd over loopschema’s. Af en toe werd er al eens een excuus bovengehaald zoals “gisteren begon mijn knie wat pijn te doen”, voor het geval dat de beoogde kilometers niet gehaald gingen worden.

Met een goed bord spaghetti-bolognaise achter de kiezen, stonden we net op de tijd klaar aan de start. Ondanks beginnende verkoudheden, lichamelijke ongemakken en loopschema’s die niet waren opgevolgd, hadden we er zin in!

Eén ding is zeker, Ikon zit vol met koppige mensen die nog liever doodvallen dan dat ze één stap zouden wandelen. Terecht trots op onze prestaties, meer nog, alle deelnemende collega’s hebben de microbe goed te pakken. Volgend jaar de 10 km?