WILLIS

naam – logo – branding – grafisch ontwerp – communicatie – website design en ontwikkeling

01. question

Belcotec, HVAC-installateur, was op zoek naar een naam voor hun nieuw innovatiecentrum. Dit gebouw wordt in 2017 de nieuwe stek voor hun en dochterbedrijf Clevr, de nieuwe speler in zelfbouw.

02. concept

Het concept rond de branding van het gebouw moet volgens ikon draaien rond bekende pioniers. Mensen of groepen die een voortrekkersrol hebben en die volgens hun eigen overtuiging steeds innovatief te werk zijn gegaan. Dit gekenmerkt door de baseline: Waar een willis is een weg.

03. result

De perfecte implementatie van het “pioniers” en dit in samenhang met een bijpassend logo en branding die een zekere au serieux en dynamiek uitstralen.

WILLIS

Willis Carrier was een Amerikaanse ingenieur, die bekend staat voor de uitvinding van klimatisatie. De link met HVAC en zelfbouw is dus hier niet ver weg. Omdat we inzetten op pionierschap en innovatie leek deze naam uniek geschikt.

THE W SIGN

De basis van het logo is een sterk, herkenbaar symbool in de vorm van een W, de twee identiteiten van Belcotec en Clevr die met elkaar verweven zijn. Voor de typografie gingen we voor strak en herkenbaar met een moderne toets. De ronde vormen van het symbool worden herhaald in het lettertype. Een perfecte symbiose.

Welcome!

WAAR EEN WILLIS IS EEN WEG

De Willis building is het eerste gebouw op het Innovatiepark in Geel. Met zijn in het oog springende en inspirerende branding maakt de Willis Building zijn rol als eerste ambassadeur van het park waar. A true pioneer…

Previous Case         Next Case