Ikon_Skinsense

Skinsense

  • strategy
  • concept
  • branding
  • copywriting
  • photography
  • webdesign

Een Kalmthoutse dermatologiepraktijk

José Schroijen, Nederlands dermatoloog, koos bewust voor ikon als haar partner in crime bij de oprichting van haar nieuwe dermatologiepraktijk in hartje Kalmthout. Strategie, concept, branding, webdesign, conceptuele en interieur fotografie, videografie en copywriting; we did the whole shebang!

Workshop, check! Inspiratie, check! Een tas straffe koffie, check! En dat was nodig, want dermatologie, vulva pathologie en cosmetische behandelingen zijn geen voor de hand liggende onderwerpen.

But we like a challenge!

A good story
tells the truth
Choose your destination
Skinsense_Logo_Schetsen.001

From concept to branding

Onze inspiratie vonden we bij de huid zelf en de natuur. We zagen sterke gelijkenissen tussen de huid en een diamant. Beiden worden immers gevormd door de natuur, zijn het resultaat van een lang proces, bestaan uit verschillende facetten en zijn telkens uniek. Een concept dat alles ondersteund en zelf gesterkt wordt door drie allesomvattende kernwoorden: doortastend, dialoog en vertrouwen. Klik op “marketing” en lees er alles over. 

Deze sterke basis werd vertaald naar een logo – waar persoonlijkheid en precisie centraal stonden – en beeldtaal die het concept visueel weergaf.

Skinsense_Logo_Roos.001
Skinsense13

Our conceptual & interior
photography are bang-on

-dsc3207
ikon-3
Skinsense11
-dsc3142
ikon-9
Skinsense_Beeld_Quote_FIN-2

Discover the story behind the magic

Marketing

Time to brainstorm

Hersenspinsel na hersenspinsel, maar enkel het beste is goed genoeg. Onze inspiratie vonden we bij de huid zelf en de natuur. We zagen sterke gelijkenissen tussen de huid en een diamant. Jawel! Beiden gevormd door de natuur, het resultaat van een lang proces, bestaande uit verschillende facetten en telkens uniek. Een concept dat alles ondersteund en zelf gesterkt wordt door drie allesomvattende kernwoorden: doortastend, dialoog en vertrouwen. 

2

workshops

Gedurende twee meet & greets met dr. Schroijen lieten we ons volledig onderdompelen in de medische wereld. 

10

uur photoshoot

De tone of voice werd doorgetrokken in originele huisstijlbeelden die de juiste vibe weergeven. Ook het interieur kreeg een eigen shoot.

41

dermatologische specialisaties

Dermatologie is een term die een hele lading dekt. Voor de website was het onze taak om dit visueel aantrekkelijk en gefaseerd weer te geven.

Hokus pocus pats!

Nope, zo werkt het niet. Dermatologie, vulva pathologie en cosmetische behandelingen, één voor één zijn het gevoelige onderwerpen. Zowel in communicatie als branding dient hiermee rekening worden gehouden. Net daarom zetten wij strategielijnen uit waarbij overzicht, zachtheid en een gevoel van geborgenheid centraal staan. De toon is gezet.

Dit uit zich in alles… copywriting, websitedesign, fotografie, enz. Ontdek het allemaal bij “visual”.

Het merkverhaal als directe vertaling van de merkidentiteit

Uniek in elk facet.

We zijn gegroeid en gevormd door de natuur tijdens eenlang (levens)proces. Het resultaat… telkens verschillend en “perfectly imperfect”. Onze imperfecties -groot of klein- maken ons tot wie we zijn. Moedervlekken, huidaandoeningen, ongemakkelijk-heden, oneffenheden, littekens,… Als resultaat van de natuur of een uiting van de weg die we als persoon hebben afgelegd.

De complexiteit om deze imperfecties optimaal te benaderen vereist een hoog niveau van expertise, menselijk inzicht en een immense precisie. Onze kunde is bijgevolg een echte “skill” waarbij we absoluut niets aan het toeval overlaten.

Doortastende diagnose 

U duidelijkheid bieden is onze eerste zorg. We beseffen dat onzekerheid een zware last kan zijn, daarom is oppervlakkigheid voor ons geen optie. Wij gaan verder dan de anderen en informeren u zo grondig mogelijk in klare taal.

Een goed en eerlijk gesprek, daar start het allemaal mee. Wij nemen onze tijd voor u zodat u uw verhaal kan doen, zonder schroom of schaamte. Alles is bespreekbaar.

Wanneer u bij ons binnenstapt, geniet u onze volle aandacht. Het belang van dit eerste gesprek valt niet te onderschatten. Het is onze eerste ontmoeting, maar ook het begin van een vertrouwensverband. Wij staan u bij met raad en daad.

Open dialoog

We blijven onszelf dagelijks uitdagen om u nog beter te kunnen helpen en zoeken steeds naar de voor u op het lijf geschreven behandeling. U bent prioriteit, uw welzijn staat voorop. Doorheen de hele behandeling en ook daarna zijn wij er om u te begeleiden. Kortom…

Skinsense wil met u een doortastende diagnose de dialoog -in alle vertrouwen- openen op zoek naar de voor u meest geschikte behandelmethode.

Onze passie voor precisie blijft ons drijven en inspireren.

Skinsense_Beeld_Quote_FIN-2

Check out our masterpieces

Visual

Let's meet!

Contact us
Contact
Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Ik ga akkoord