Uitgelichte afbeelding_Banner_4

Garage Mertens

  • Branding
  • Strategy
  • Content creation
  • Mobicons
  • Copywriting
  • Graphic design

Een niet te onderschatten garage.

Garage Mertens drukte de afgelopen jaren z’n stempel op de Oost-Vlaamse automarkt. Met de overnames van garage Buslot in Dendermonde en Lokeren werd Garage Mertens alleen maar groter, met meer expertise en meer manpower. Dit brengt bijgevolg een niet te negeren marktverschuiving met zich mee.

Een volledige rebranding achtten we niet nodig, maar een opfrissing van de communicatiestijl was welkom, gezien de nieuwe uitdagingen die voor ons liggen!

Challenge accepted!
Choose your destination
Mertens case_Mobicon animatie_(600x600) EPS

Wij introduceerden een nieuw concept en de “mobicons”

Garage Mertens is geen doorsnee groep. Integendeel! Het is een community van specialisten en autoliefhebbers. Ze brengen de term “klantenservice” naar een ongezien level. Hoe? Door de toegankelijkheid op verschillende niveaus. We introduceerden de nieuwe baseline: merken, mensen, mobiliteit. 

Een frisse communicatiestijl gelinkt aan het nieuwe concept. Een mobicon is een symbool dat één van pijlers van Garage Mertens belicht. De betekenis van iedere mobicon benadrukken we met een unieke en typerende quote. Afhankelijk van het type communicatie en het onderwerp is een andere mobicon van toepassing.

Check them all!

Uitgelichte afbeelding_Banner_1
Uitgelichte afbeelding_Vierkant_7
Uitgelichte afbeelding_Vierkant_8

Ticking all the boxes. 

Garage Mertens verkoopt niet gewoon auto’s. Ze bieden vrijheid, een levensstijl. De baseline is een directe vertaling van de drie communicatielijnen die worden geïmplementeerd binnen de vooropgestelde strategie. Dit gegeven werd volledig doorgetrokken in het Mertens Moving You-magazine. 23 pagina’s vol inspirerende merken, mensen en mobiliteit. 

Het Mertens Moving You-magazine is een aardige portie leesvoer voor alle autoliefhebbers, zij die binnenkort een nieuwe wagen gaan aanschaffen en zij die gewoon graag op de hoogte blijven van de nieuwste veranderingen in de sector. 

Vraag jouw editie in één van de showrooms. By the way editie 2 is in de maak.

Uitgelichte afbeelding_Landscape_2
Uitgelichte afbeelding_Vierkant_10
Uitgelichte afbeelding_Vierkant_9
Uitgelichte afbeelding_Landscape_5
Uitgelichte afbeelding_Landscape_3

Check out the story behind the magic

Marketing

Back to the basics

Een eenduidige communicatiestijl start bij een goed concept. Opnieuw gingen we hiervoor terug naar de pure basis van Garage Mertens. Het resulteerde in een bedrijfsmodel en een missie die als een paal boven water staat. Het concept werd vervolgens omvat in een heldere baseline: merken, mensen, mobiliteit. Bovendien de basis van een inspirerend merkverhaal en duidelijke communicatielijnen.

3

Allesomvattende woorden 

Merken – Mensen – Mobiliteit 

Een korte baseline, maar met zoveel diepgaande betekenis.

5

Garages

Door de overname van garage Buslot in Dendermonde en Lokeren is Garage Mertens met 5 vestigingen niet meer weg te denken in het Oost-Vlaamse autolandschap. 

6

Mobicons

Voor ieder onderdeel van de baseline creëerden we twee mobicons met bijhorende quote. We accentueren de zaken waar Garage Mertens het meest belang aan hecht en vertaalden de USP’s in een visueel herkenbare stijl. Strategy meets design. 

Het is glashelder...

Garage Mertens verkoopt niet gewoon auto’s. Ze bieden vrijheid, een levensstijl. De baseline is een directe vertaling van de drie communicatielijnen die worden geïmplementeerd binnen de vooropgestelde strategie. Dit gegeven werd volledig doorgetrokken in het Mertens Moving You-magazine. 23 pagina’s vol inspirerende merken, mensen en mobiliteit. 

Het Mertens Moving You-magazine is een aardige portie leesvoer voor alle autoliefhebbers, zij die binnenkort een nieuwe wagen gaan aanschaffen en zij die gewoon graag op de hoogte blijven van de nieuwste veranderingen in de sector. Basically, it ticks all the boxes. 

Vraag jouw editie in één van de showrooms. By the way editie 2 is in de maak.

Lees het volledige verhaal:

Merken
Iedere wagen heeft een geheel unieke uitstraling… een typerend karakter. Het vertelt apart en eigen verhaal. Dat beseffen wij als geen ander. Dankzij ons uitgebreide aanbod aan verschillende merken* (en modellen) geven we je de kans om je eigen verhaal te vertellen. Jouw wagen weerspiegelt jouw persoonlijkheid. Je autospecialist, je goede smaak. 

Maar wij gaan verder, als officieel concessiehouder van “My Way” bieden wij jou deze merken ook tweedehands. Grijp je kans om een perfect, kwalitatieve wagen nieuw leven te geven en krijg garantie op kwaliteit. Ongeacht het merk van jouw wagen, wij willen jou verder helpen. Daarom is er ook Autoschade RAF waar wij reparaties uitvoeren aan alle automerken. Zo zijn wij jou te allen tijde van dienst. 

* Volkswagen, Volkswagen Commercial, Seat, Skoda, Audi

Mensen
Echte autospecialisten.… Ja, zo mag je ons gerust noemen. Dagelijks laten we ons inspireren door de nieuwste technologieën en innovaties. Want we beseffen; de toekomst ligt voor ons. 

Jij bent onze absolute topprioriteit. Wij willen jouw (rij-)beleving onvergetelijk maken door o.a. de wagen te vinden die perfect aansluit bij jouw persoonlijkheid, noden en wensen. Jouw wagen voelt als thuiskomen en na een zware dag je heerlijk comfortabel kunnen nestelen in de zetel. Wij willen jou vaker laten kennismaken met dit gelukzalige gevoel. Het draait om jou!

Mobiliteit
Jouw mobiliteit geniet onze voorrang. Ons doel? Jou eindeloos rijplezier garanderen, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken om ergens veilig, op tijd en in stijl aan te komen. 

Onze locaties in Sint-Niklaas, Dendermonde en Lokeren zorgen ervoor dat jij altijd in de buurt bent van Garage Mertens. Even binnenspringen voor een onderhoud of een nieuwe wagen was nog nooit zo eenvoudig.

Wij brengen Garage Mertens tot bij jou. Zo heb jij je vertrouwde autospecialist steeds binnen handbereik. 

Uitgelichte afbeelding_Landscape_5

Check out our masterpieces

Visual

Let's meet!

Contact us
Contact
Deze website maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Meer weten? Ik ga akkoord